Sertifikaları
ISO 9001:2005Ülkemizin artan Enerji ihtiyaçlarının karşılanması, dış enerji bağımlılığının minimuma indirilebilmesi için Enerji alanında, özelliklede ısı kayıplarının minimize edilmesi için izolasyon uygulamalarında, anahtar teslim çözümler sunan firmamız, ısıl hesaplamalar ve uygulamalar ile söktörün öncü firmasıdır.
Enerji sektörü dışında, Petrokimya tesisleri, çimento fabrikaları, seker fabrikaları, Maden işleme tesisleri, savunma ve havacılık sektöründe de tamamlanan projeler ile müşteri memnuniyeti ön planda olarak çalışmalar devam etmektedir.Sıcak tank izolasyonu endüstriyel tesislerde büyük önem taşımaktadır. Tank içerisindeki akışkanın sıcaklığının korunması esastır. Çevreye olası ısı kaybını önler, tankın güvenliğini sağlar.
İzolasyon malzemesi esnek ama güçlü yapısı ile tanka dışarıdan gelebilecek etkilere karşı önleyici görevi de görür. Yapılan uygulamaların, kalite kontrolü belgelendirilerek arşivlenmesi sağlanmaktadır.
Yalıtım için genellikle; Taşyünü , camyünü, cam köpüğü (cellular glass), elastomerik kauçuk gibi malzemeler kullanılırken, Kaplama için, Alüminyum, galvaniz, paslanmaz çelik sac gibi materyaller kullanılmaktadır.
Poliüretan izolasyon, çalışma sıcaklık aralığı -45 °C ile + 90 °C olan boru, ekipman ve tank yüzeylerine, dışarıdan enerji geçişlerini engellemek için enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır. Dış kaplama sacı ile yalıtımı yapılacak yüzey arasına makine yardımıyla likit şekilde enjekte edilen poliüretan kısa sürede genleşerek katılaşmakta ve formunu korumaktadır. Poliüretanın yüzeye tam yapışması yüzeyin dış ortam havası ile temasını keserek, oluşabilecek korozyonların da önüne geçmektedir. İşçilik ve malzeme maliyetlerinin minimum düzeyde kalması için, Optimum yalıtım kalınlığı, mühendislik hesaplamaları ile belirlenir ve ardından uygulamaya geçilir.
Konutlardan endüstriyel alanlara kadar pek çok farklı mekanlarda boru izole işlemi uygulanmaktadır. Boru izolasyonları ekibimiz tarafından özel izolasyon malzemeleri kullanılarak sistematik şekilde işlenmektedir.
İzolasyonda amaç;
Verimliliği artırmak, enerji tüketimini azaltmak.
Yangın riskini azaltmak.
Yüksek sıcaklık koşullarını önlemektir.
Yalıtım için, Prefabrik olarak üretilen taşyünü, camyünü, cam köpüğü (cellular glass), elastomerik kauçuk veya taşyünü sanayi şiltesi gibi malzemeler kullanılırken, Kaplama için, alüminyum, galvaniz, paslanmaz çelik sac gibi materyaller kullanılmaktadır.
Cam Köpüğü daha çok bilinen adı ile Cellular Glass, Petrokimya Kimya, Oksijen, LNG gibi tesislerin -200 °C ile + 400 °C de çalışan soğuk izolasyon gerektiren hatlarının yalıtımında uygulanan en ideal yöntemdir. Cam köpüğünün (Cellular Glass) en bilinen üreticisi Foam Glass'tır. Yüzey uygulamalarında plaka, boru yalıtım uygulamalarında ise her çapta ve standart izolasyon kalınlıklarında üretilen iki parçadan oluşur. Cam köpüğü özel malzemeler ve yapıştırıcılar kullanılarak boru veya yüzeye monte edilir. Monte edilen cam köpüğünün üzeri özel mastikler ve yardımcı malzemeler ile kaplanarak buhar bariyeri sağlanır. Yalıtım malzemesini dış ortamdan gelecek olumsuz etkenlere karşı korumak amacı ile dış kaplama materyali uygulanarak yalıtım bitirilir.
Elastomerik Kauçuk İzolasyonu -60 °C ile + 100 °C sıcaklık aralığında çalışan hat ve ekipmanlara uygulanır. Genellikle kullanım alanları ise ; Soğutma ve fan-coil hatları, Tesisat projeleri ve Havalandırma kanalları Sentetik kauçuk esaslı, esnek bir yapıya sahip olan elastomerik kauçuk boru ve levha şeklinde üretilmektedir. Kapalı gözenekli hücre yapısı sayesinde suya ve buhara karşı dirençlidir. Yalıtım uygulanacak boru veya yüzeye elastomerik kauçuk uygulandıktan sonra alüminyum, paslanmaz veya pvc vb. kaplama materyalleri ile kaplanarak izolasyon malzemesinin dış etkenlerden korunması sağlanır.
İzolasyon işleri, detay mühendislik projeleri ve şartnamelerde belirtildiği gibi uygulanmaktadır. Yapılan uygulamalar, kalite kontrolleri yapıldıktan sonra belgelenerek arşivlenmesi sağlanmaktadır.
Akustik izolasyon adı da verilen bu uygulama, insan sağlığına zarar verebilecek eşik değerin (80 dB) üzerindeki ses kaynaklarının etrafına veya yüzeyine yapılan işleri kapsamaktadır. Çeşitli uygulama yöntemleri olmak ile beraber en yaygın olan yöntemler aşağıdaki gibidir.
*** Yüzeye uygulanan taşyünü ile kaplama malzemesi arasında belirli oranda hava boşluğu bırakılarak yapılan izoledir. Kaplama malzemesi titreşim önleyici geometrik yapıya sahip ayaklar üzerine sabitlenmektedir.
*** Yüzeye ilk olarak kompozit ses izolasyon levhası sarılır (belirli kalınlıkta arasında kurşun levha bulunan elastomerik kauçuk). Ses izolasyon levhası üzerine taşyünü montajı ve onun üzerine de bitüm kılıf montajı gerçekleştirilerek kaplama malzemesi ile kaplanır. Ayrıca gerekli olması durumunda titreşim önleyici geometride mesafe tutucu ayaklar kullanılacaktır.
*** Kaplamanın uygun olmadığı durumlarda ses kaynakları çeşitli boy ve ebatlarda ses izolasyon kabini içine alınır. Kabinler taşyünü içeren kompozit panellerden oluşmakta olup atmosferik şartlara karşı da ekipmanı korumaktadır.
İçinden soğuk akışkan geçen boru, ekipman, tank gibi yüzeylerin dışarıdan enerji geçişlerini önlemek amacıyla prefabrik olarak üretilen PIR, PUF, PUR gibi malzemeler ile yüzeyleri izole edilir. Uygulamada likit veya lamine edilmiş folyo gibi çeşitli buhar önleyiciler kullanılmaktadır. Buhar önleyici uygulamasının üzerine koruma amaçlı cam yünü malzeme sarılır. Ardından izolasyon malzemeleri PVC, alüminyum, galvaniz, paslanmaz çelik gibi koruyucu sac ile kaplanarak korunma sağlanır.
Sıcak ekipman izolasyonu, ekipman içerisindeki akışkanın sıcaklığının korunması amacıyla uygulanmaktadır. Ekipman izolasyonu uygulaması, yatay veya dikey, ısı değiştiricilerine, eşanjörlere, tamburlara, dramlara yapılmaktadır. İzolasyon işleri, mühendislik projeleri ve şartnamelerde belirtildiği gibi uygulanmaktadır. Yapılan uygulamaların, kalite kontrolü belgelenerek arşivlenmesi sağlanmaktadır. Yalıtım için genellikle, taş yünü, cam yünü, cam köpüğü (cellular glass), elastomerik kauçuk gibi malzemeler kullanılırken Kaplama için, alüminyum, galvaniz, paslanmaz çelik sac gibi materyaller kullanılmaktadır.