Sertifikaları
ISO 9001:2005Boya yaparken veya zararlı buhar yayan kimyasalları kullanırken maske veya dumana karşı koruma sağlayan gaz maskesi takmalısınız. Solunum koruyucu ekipmanlar genel olarak havayı temizleyen ve temiz hava sağlayan sistemler olmak üzere ikiye ayrılır.
Ekipman seçerken doğru filtre seçimi yapılmalıdır. Toz maskeleri gazlara, gaz maskeleri tozlara karşı koruma sağlamaz. Maskeler oksijeni yetersiz ortamlarda kullanılmamalıdır. (minimum %19.5 oksijen ). Sakallı veya favorili / bıyıklı iken kullanılmamalıdır. Maskeler aşağıda sınıflandırılmıştır. Toz maskesi Standart: EN 149 Karbon filtreli maske Standart: EN 149 Yarım yüz gaz maskesi Standart: EN 140 Tam yüz maskesi Standart EN 136Bir sıyrık, keskin veya yanık, çalışma kabiliyetinizi günlerce ciddi bir şekilde etkileyebilir.Bununla birlikte, eldiven giyilmemesi gereken bazı durumların olduğunu unutmayın.
Eldivenler aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir:
◈ Dikişli eldivenler
◈ Örgülü eldivenler
◈ Kimyasal dayanımlı eldivenler
◈ Kaynakçı eldiveni
Gözler; tozun, buharın, metal çapaklarından korunmak için her zaman göz koruyucu takmak gerekir.
Emniyet gözlükleri çarpmaya dayanıklı merceklere sahip olmalıdır ve yeterli yan koruma sunmalıdır. Gözleri ve yüzü korumak için emniyet gözlükleri yüz siperlikleri kullanılır. Yaptığınız işe uygun koruma şeklini kullanın. Örneğin, kaynak işlerinde kaynak gözlükleri veya kaynak yüz siperliği kullanın ve soğutma maddesi kullanırken emniyet gözlükleri takın.Göz koruma ekipmanları çeşitleri şöyledir:
◈ Çapak gözlüğü
◈ Esnek iş güvenliği gözlüğü
◈ Buğulanmaz iş güvenlik gözlüğü
◈ Ergonomik iş güvenlik gözlüğü
◈ Kendi gözlüğünüzle kullanabileceğiniz iş güvenlik gözlüğü
◈ Google şeklinde iş güvenlik gözlüğü
◈ Kaynak maskesi/gözlüğü
◈ Göz duşu
İşitme duyunuz uzun süre devam eden yüksek gürültüye maruz kalacak ciddi bir şekilde zarar görebilir (örneğin havalı aletlerle çalışma sırasında). Kulaklarınızı korumak için kulak tıpası takın. İşitme duyusu koruyucuları çeşitleri ve ilgili standartlar aşağıda belirtilmiştir. Kulaklık ( Standart: EN: 352-1 ) Barete takılabilen kulaklık (EN 352-3) Kulak tıkacı ( Standart: EN 352-2)
BARET: Tesislerde çalışan kişilerin herhangi bir kaza anında darbelere, cisim düşmesine ve temas anında ( alçak gerilimde ) elektrik çarpmalarına karşı başı koruyan güvenlik ( şapkası ) malzemesidir.
Baş koruyucuları; Endüstride (madenler, inşaat sahaları ve diğer endüstriyel alanlar) kullanılan koruyucu baretler, Saçlı derinin korunması (kepler, boneler, saç fileleri - siperlikli veya siperliksiz), Koruyucu başlık (normal kumaş veya geçirimsiz kumaştan yapılmış boneler, kepler, gemici başlıkları ve benzeri) Yüz koruyucular Göz alanını veya hem göz alanını hem de yüzün tümünü veya bazı kısımlarını çevreleyen göz koruyuculardır. Düşük enerjili darbeler için kullanılabilir. Polikarbonat, asetat gibi malzemelerden imal edilebilir. Bazı özel üretim vizörler metal sektöründe öğütme, gaz veya plazma kesim işlemlerinde kullanılabilir.Nefes alan bir rahatlık ve CE sertifikalı koruma sunan, geniş ve yüksek kaliteli bir koruyucu iş tulumları yelpazesine sahiptir.
Bu yelpaze, birçok endüstriyel tehlikeye karşı koruma ve etkin kullanım rahatlığı sağlar.Tulumlar, daha fazla konfor için nefes alabilen arka panellerden, ekstra koruma sağlamak için özel hazırlanmış kumaşların kullanılmasına kadar birçok farklı özellik sunar.
◈ Koruyucu iş elbisesi (iki parçalı ve tulum)
◈ Makinelerden korunma sağlayan giysi (delinme, kesilme ve benzeri)
◈ Kimyasallardan korunma sağlayan giysi
◈ İnfrared radyasyon ve ergimiş metal sıçramalarına karşı korunma sağlayan giysi
◈ Isıya dayanıklı giysi
◈ Termal giysi
◈ Radyoaktif kirlilikten koruyan giysi
◈ Toz geçirmez giysi
◈ Gaz geçirmez giysi
◈ Flüoresan maddeli, yansıtıcılı giysi ve aksesuarları (kol bantları, eldiven ve benzeri)
Elbiseler günlük hayatımızda kullandığımız ve haytamızın olmazsa olmazlarındandır. Elbiseler ne kadar hayatımızın bir parçası olsa da bu elbiseler çalışma alanlarında kullanılmak için uygun değildirler. Çalışma alanlarında kullanılmak üzere iş elbiseleri üretilmektedir
Atölyede çok sık ağır nesneleri kaldırmak gerekir ve bu nesneler ayağınıza düşebilir. Ayaklarınızı korumak için, çelik uçlu ve kaymayan tabanlı emniyet ayakkabılarını giyin. Sandaletler ve arkası açık ayakkabılar atölyede asla giyilmemelidir.
Ayakkabılar yapılacak işin uygunluğuna göre çeşitlilik gösterir. İş ayakkabıları ile emniyetli ayakkabıların sahip olması gereken standartları EN 344 Avrupa Standardına göre üretilen ayakkabılar en düşük seviyedeki tehlike riskine uygun üretilirler. Bunun dışında bazı özel uygulamalar için geliştirilmiş standartlar mevcuttur. Aşağıdaki tabloda güvenlik kategorilerini görebilir ve ihtiyacınıza uygun olanı belirleyebilirsiniz.